Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk.

Ett bevis (bland många andra) på att min lägenhet är ett fuskbygge, trots nyrenovering och den höga månadshyran, är att den stol jag sitter på när jag bloggar är på väg ner till grannen under mig.
Det har blivit en stor grop i golvet.
Vad? Om det inte kan bero på att jag är en stor tung tjockis? Jo visst, det bidrar säkert, men det bör ju finnas de som är tyngre än mig i den här stan, eller hur? Ska de bo i tält? 
Om man adderar gropen i köksgolvet med trasiga persienner, flagande målarfärg och lösa vattenkranar så ser vi hur Stångåstaden jobbar i dag. Det är ett rent och skärt bluff-företag som har blivit för stort och som har fel fokus. Det borde vara hyresgästerna som står i centrum, men det är i själva verket bara pengar. Lyd mitt råd och välj en annan hyresvärd om du kan.

Winnerbäck och Miss Li sjunger lite dystert om en relation som knakar i fogarna. Mina fåglar som sitter i buren bredvid har ingenting att invända. De tycks gilla det låga röstläget och de lugna tonerna.
Värre är det med Sara Brightman och Malena Ernman, då skriker de sig hesa av förtrytelse.
Egentligen borde jag nog inhandla ett par bättre högtalare till min väldiga iMac, de jag har gör inte full rättvisa åt den kapacitet som finns. Jag vet samtidigt att jag är en av de störtsa bidragsgivarna i de överkonsumerandes riksförbund. Jag borde ta mig i kragen, både med tanke på ekonomi och miljö.
Låt oss vara nöjda med det vi redan har.

 
Det ser än så länge ut att bli en fin sommardag då himlen är molnfri och blå. Klockan är bara 7 om morgonen och det är redan 15 grader i vår Herres hage. Min alltmer så vidsträckta lekamen hintar om att jag borde ta en långpromenad i dag. Jag vågar inte väga mig längre, sponsrad som jag är av Ben & Jerrys och OLW. Jag måste ta mig i kragen nu och pränta ner ett par uppnåendemål.
Jag har en vän vars målsättning är att nå 85 kg till jul. Jag borde anta samma utmaning.

Med risk för att låta som den där blålila martyråsnan Ior så måste jag tillstå att jag inte har särskilt mycket att leva för längre. Jag har inga barn att måna om, ingen livskamrat att ösa kärlek över eller ens någon vinstgivande karriär (here I go again 😅). Nej då, jag tänker inte montera ner skylten, kasta in handduken eller 
lägga mig med benen i vädret. Det är ingen fara på taket! Men, den enda gången jag känner lycka är när jag äter något riktigt gott och onyttigt.
Förr var det den intensiva träningen som ersatte mitt tröstätande. Av den blev jag både euforisk och lugn på en och samma gång. Tyvärr har smärtan i ländryggen, artrosen i min högra hand och cystan i knävecket satt stopp för den träningen. Åtminstone tillfälligt. Kärleken är en annan kraft som brukar få bukt med problematiken, men den tycks vara ännu mer avlägsen. Just nu sitter jag med skägget i brevlådan. Jag jobbar dock på att komma loss.
Ja, som jag så ofta har konstaterat här i bloggen så går det upp och ner i livets rollercoaster.

 
Nej, nu måste jag försöka att spotta ut nappen (den klär mig inte) och upphöra med att vara så jäkla gnällig! Min rygg blir allt bättre, bakercystorna brukar försvinna och det enda jag behöver göra är att fokusera på rätt kost!
Det är bara jag som kan göra någonting åt min situation.
Jag får glädja mig åt det jag faktiskt HAR i livet, många vänner, ett bra jobb, hälsan och mina intressen. Åt musiken, fisket, skyttet och mina historieböcker. Åt min konstnärliga ådra och projektdrivet. Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk. Gjort är gjort, hänt är hänt. Nu tar jag nya tag! 

Lasse Tennander har tagit över stafettpinnen från Li och Winnerbäck och framför nu Evert Taubs fina visa "Så länge skutan kan gå"...

Så länge skutan kan gå
så länge hjärtat kan slå
så länge solen den glittrar på böljorna blå
Om blott en dag eller två
så håll tillgodo ändå
för det finns många som aldrig en ljusglimt kan få!
Och vem har sagt att just du kom till världen
för att få solsken och lycka på färden?
Att under stjärnornas glans
bli purrad uti en skans
Att få en kyss eller två I en yrande dans?
Ja, vem har sagt att just du skall ha hörsel och syn
Höra böljornas brus och kunna sjunga!
Och vem har sagt att just du skall ha bästa menyn
och som fågeln på vågorna gunga?

Tänkvärda ord det där. Ett budskap som jag bör ta till mig.
Nu ska jag gå ut i det fina vädret och njuta av sensommaren.

Ha det bra! 

Jens Svensson